Morsomme havapper, spill og brettspill du må prøve

Kompass

Havet kan by på mye spennende, og vi har i årevis latt oss inspirere av den mystiske havbunnen og den langstrakte overflaten. Vi har diktet historier og eventyr om pirater, havfruer, og sjødyr, og vi har latt oss fascinere av skipsvrak, Titanic, og forlatte eller ubebodde øyer. Vi lar oss skremme av havets krefter som kan by på tsunamier og flodbølger, og noen av oss trosser livet for spenningen dette byr på. Da er det kanskje heller ikke så rart at det har blitt utviklet utallige underholdende spill og interessante apper som omhandler akkurat temaet havet.

Vil du oppdage noen nye spill og apper? Les videre, så skal vi gi deg noen morsomme tips!

  1. Hvor høyt over havet befinner du deg akkurat nå?
   Er du som nordmenn flest, er du nok veldig glad i å gå på tur og utnytte den vakre naturen vi har. Med appen “Above” har du muligheten til å sjekke høydefakta for akkurat der du befinner deg. Appen benytter seg av Kartverkets terrengmodell, som dermed gir deg nøyaktige data.
  2. Har du noen små der hjemme som er nysgjerrige på havet?
   Last ned appen “Explorium – Oceans for Kids” og få de små til å undersøke og lære mer om havet. Lær mer om havet sammen med to små som søker etter den forsvunnede øyen Atlantis.
  3. Flukten fra Atlantis
   Liker du brettspill? Hva med å prøve brettspillet “Atlantis” – et spennende, inkluderende og engasjerende spill for hele familien! I spillet vil du møte på ulike farer i havet, eventyr, dyr som sjøormer og delfiner. Målet er å få eventyrene sine i land uten å bli tatt av farene en møter på veien. Spillet er lettlært, og gjennomføres i løpet av en time. Spillet kan fåes kjøpt i ulike nettbutikker og bokhandlere.
  4. Skal du på hytta i nærmeste fremtid, eller behøver du å koble av fra teknologien? Spill kortspillet “Hopp i havet”!
   Spillet spilles slik:
   Del ut syv kort til hver spiller.
   Legg de resterende kortene i en haug på bordet. Målet er å få fire kort av en kortverdi – og få så mange stikk som mulig.
   Spillerne skal på tur spørre hverandre om en kortverdi – dersom spilleren har dette kortet, må personen gi fra seg alle kortene med samme verdi.
   Dersom spilleren får et nei, må han/hun hoppe i havet og trekke et tilfeldig kort fra havet istedenfor.
   Den spilleren med flest bunker/stikk av fire like vinner!

Be the first to comment

Leave a Reply