Hallmaker AS – Ukens kundeportrett

Denne uken vil vi i Ikkeforalle.no fortelle nærmere om noen som har hatt, og fremdeles har, en stor rolle innenfor havn og verftsbransjen i norge og utlandet. Men som desverrre ikke så mange egentlig tenker på. Temaet for denne ukes kundeportrett er Oslo-baserte Hallmaker AS.

Når det kommer til industribygg, og da spesielt store og små stålkonstruksjoner på skipsverft, er Hallmaker Gruppen en partner som har blitt høyt verdsatt helt siden den beskjedene oppstarten deres i 1919. Langs hele norskekysten ligger det tett i tett med skipsverft med alle størrelser og omsetninger. Felles for mange av disse, er at de har fått smidige, praktiske, og rimelige høy-kvalitets stålbygg levert av Hallmaker.

Hallmaker gjør oppdrag i hele landet, og ikke bare for skipsnæringen. De leverer ridehaller, plasthaller, hangarer, fotballhaller, og mye mye mer. Man kan nesten si at de har vært en grunnstein i byggingen av det sportslige og industrielle Norge!

Her følger noen eksempler på konstruksjoner av Hallmaker AS

Risavika Havn

Prosjekt: ResQ senter
Hvor: Risavika Havn i Tananger
Kunde: ResQ
Bygginfo: Stålbygg på 3500 kvm
Kontrakt: Totalentreprise

Hallmaker har bygget ResQ senteret lokalisert i Risavika havn nær Stavanger flyplass. Dette er et flott sted for skjermet sjø-overlevelse trening i havnen og for MOB-båt opplæringen i nærheten av åpen sjø og ruskevær. Senteret er spesielt utstyrt for grunnleggende sikkerhetsopplæring med innendørs enkel brannslukking med moderne filtre til å beskytte miljøet. Senteret er godkjent i henhold til norsk olje- og gassforening og STCW kriterier.

risavika_havn_resq_01-1200x800

Oslo Havn

Prosjekt: Havnelager Oslo Havn
Hvor: Kneppeskjær på Sjursøya i Oslo
Kunde: Oslo Havn IKS
Bygginfo: Kontor- og lagerbygg på 9 000 kvm (hangar og kontorareal)
Kontrakt: Kjøpekontrakt NS8407

Da havnevirksomheten i Oslo ble flyttet fra Tjuvholmen til Sjursøya utlyste Oslo Kommune en entreprenørkonkurranse. Her ønsket man et signalbygg i Oslo der kvalitet og design ble verdsatt vel så mye som lav pris. Oslo by valgte Hallmaker sin spektakulære designløsning utviklet i samarbeid med Niels Torp Arkitekter. Dette er i ettertid nominert av Norsk Designråd for god byggeskikk og omtalt som Norges råeste havneslager.

oslo havn

Sunndalshallen

Prosjekt: Sunndalshallen
Hvor: Sunndalsøra i Møre og Romsdal
Kunde: Sunndalshallen
Bygginfo: Fotballhall på 3360 kvm (48 x 70 m)
Kontrakt: Kjøpekontrakt NS8407

Etter flere års suksess med større fotballarrangementer besluttet Sunndal IL å bygge en innendørs fotballhall. Etter en grundig markedsundersøkelse for å finne optimale løsninger for deres behov, bestemte styret i Sunndal IL seg for å gi kontrakten til Hallmaker. Hallen ble delvis finansiert gjennom tippemidler.

Sunndalshallen