Slik bekjemper du sjøsyke

Sjøsyke

Inneholder annonsørinnhold

Sjøsyken er egentlig ikke en sykdom, men heller et godt tegn på at sansene fungerer og jobber som de skal. Tilstanden oppstår når det skjer en forstyrrelse i balanseorganet som ligger innerst i øret. Dette organet gir informasjon og beskjeder til hjernen om når kroppen er i bevegelse. Når du blir sjøsyk, er dette fordi hjernen har fått for mange beskjeder og derfor blir det full forvirring i nervesystemet. Reaksjonen blir da kvalme, svimmelhet og hodepine.

Sjøsyke kan ramme oss alle, og dessverre er det lite som kan gjøres når den først inntreffer. Er du eller barna ofte utsatt, vil du med gode forberedelser kunne unngå eller minske symptomene av sjøsyken.

  1. Vitaminer

Det sies at noen vitamintabletter kan være med på å forebygge sjøsyken, og disse må en ta i god tid før båtturen.

  1. Ingefær

Ingefærtabletter og ingefærdrikker sies å ha en god effekt på sjøsyken. Spis og drikk dette i god tid før du legger ut på langtur i båt.

  1. Antihistaminer

Bevegelsessyke kan ofte bli behandlet med tabletter som inneholder antihistaminer.

  1. Lukk øynene

Lukker du øynene, vil dette være med på å minske forvirringen som kan oppstå i hjernen. Ha hodet rett frem, og lukk øynene.

  1. Fokuser på noe

Når du kjenner at sjøsyken kommer snikende, kan det å fokusere på horisonten være lindrende. Slik kan du hjelpe hjernen med å fortelle hva som skjer.

  1. Unngå skjermer og lesing

Å stirre på en skjerm eller i et blad kan være med på å skape sjøsyke.

  1. Salt snacks og tørre kjeks

Har skaden skjedd og kvalmen har funnet veien til hode og mage, kan tørre kjeks og salt snacks virke dempende på plagene.

  1. Nok væske

Pass på å alltid være nok hydrert. Dersom kroppen er dehydrert, kan en av bivirkningene være kvalme og hodepine og dermed forverre sjøsyken.

  1. Finn balansen

Du vil finne balansepunktet til båten i midten. Plasser deg her under turen for å få mindre uforutsett bevegelse.

  1. Vær forberedt

Er du av den sjøsyke typen, kan lindrende tabletter som inneholder ibuprofen være med på å lindre symptomer som kvalme og hodepine.

Med disse 10 rådene er du forberedt på din neste båttur – Forhåpentligvis uten sjøsyke! Dersom sjøsyken likevel inntreffer som verst, kan det være viktig å huske på at det er helt naturlig og helt ufarlig til tross for at det er veldig ubehagelig.

God tur!

Be the first to comment

Leave a Reply